poëzie

Heel lang had ik niets met poëzie, totdat Bibliotheek Gouda mij vroeg plaats te nemen in het verkiezingscomité Stadsdichter Gouda. Hierdoor aangestoken ben ik zelf aan het dichten geslagen en dit resulteerde in een aantal leuke gebeurtenissen.

 

tentoonstellingen en boeken

Zo reed een paar jaar lang een vuilnisauto met mijn dichtregels door Zaanstad, zeg maar een rijdende poëzie expositie.

Ook heb ik meegedaan aan verschillende poëzieroutes, waaronder die van Leeuwarden, waarbij elke dichter werd gekoppeld aan een fotograaf. Leuk detail is dat de eerste print al direct zijn weg had gevonden naar een beleidsmedewerker Cultuur van de gemeente Leeuwarden en dat de de tweede print werd gestolen. Blijkbaar sloeg het gedicht aan.

Vooral vereerd voelde ik me over het feit dat kunststichting Firma van Drie haar oog had laten vallen op enkele van mijn gedichten als onderdeel van de expositie Art&Souvenirs, naar een idee van schrijver en filmmaker Maarten de Kroon.

 

In boekvorm verschenen mijn gedichten voor het eerst in 2012: in de geïllustreerde verhalen- en gedichtenbundel "Winterwarmte".

In 2014 kwam de geïllustreerde gedichtenbundel "De geschiedenis van de Friese 11-steden in vogelvlucht" uit en in 2016 "Stadssonnetten".

Met beeldend kunstenaar Ryt Kooistra werkte ik in 2020 aan een boekje geschreven in elfjes: "111 elfjes verbeeld".

2022 was het jaar dat ik een geïllustreerde gedichtenbundel maakte van zwart-witjes en tekencollages, genaamd "Reflectie'".

 

Kijk voor meer informatie op de pagina over boeken.

 

geïllustreerde POËZIEbundel reflectie

Een inkijkje in de geïllustreerde poëziebundel ''Reflectie''.