mooie mensen galerij: woordproject 2

Van proza naar poëzie

Tien gedichten in tien verschillende dichtvormen, opgemaakt als krantenpagina.

Inhoudelijk is elk gedicht samengesteld op basis van een interview dat ik had met een persoon die zich op een of andere manier heeft ingezet  voor de medemens. 

Kijk voor meer informatie op: collages

 

Dit project is op afspraak te bekijken in de galerie van Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.

 

schilderij in the picture

Een ander jaar, een andere maand, een ander schilderij voor de helft van de prijs.

Met deze afbeelding van Franeker wens ik iedereen een verfrissend 2020 toe!

 

Om de zoveel tijd een ander schilderij van Connie Harkema met maar liefst vijftig procent korting!!!!

Momenteel gaat het om de Elfsteden-stad Franeker

Deze is nu te koop voor slechts € 150.

journaalcollages: woordproject 1

Als je niet meer zo groot behuisd bent, is het handig precies te weten wat je in huis hebt en dat uitdunt, zodat er niets overbodigs rondslingert. Opruimen geeft een geweldig gevoel. Ik was daarmee in Warns al begonnen, maar toen we naar een groter pand verhuisden, verviel de noodzaak.

 

Gedurende de laatste weken heb ik een selectie van de selectie gemaakt; van alle journalistieke artikelen die ik gedurende 25 jaar als zzp’er heb geschreven. Het voelde als een reis door de tijd. Waar maakte men zich druk om tussen 1988 en 2013? Wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Het inspireerde om er iets mee te gaan doen.

 

Door teksten (en foto’s) te gaan uitknippen en te herschikken ontstaan nieuwe verbanden en die breng ik samen in zogenaamde “Journaalcollages” met daarbij telkens een korte samenvatting in de vorm van een haiku.

 

Kijk voor meer informatie op: collages

 

Dit project is op afspraak te bekijken in de galerie van Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.

ander leven

Dinsdag 19 november waren de opnames voor het TV-programma LEO Extra over de metamorfose van Galerie Kunst in Beweging van galerie te Koudum naar atelier met kunstuitleen te Weidum. Ook het Atelier op Wielen stond in de aandacht. 

Het is een fantastisch interview geworden van maar liefst 17 minuten dankzij Jane Rose Kelly Clarent en Sven van LEO TV Middelse over kunst, gedichten, boeken en vrijheid.

De complete video

galerie wordt atelier met kunstuitleen

Galerie Kunst in Beweging te Koudum wordt Atelier Kunst in Beweging te Weidum.

Dit houdt in dat de expositieruimte en schrijfcursussen in Koudum komen te vervallen. Samen met mijn man ga ik weer mooie reizen maken met het 'atelier op wielen' en als we thuis zijn, is Weidum onze vaste basis waar ook mijn atelier is gesitueerd.
In Weidum komt er een nieuwe tak van sport bij, namelijk een kunstuitleen onder zeer aantrekkelijke  voorwaarden.
Verder ga ik natuurlijk weer veel nieuw werk maken, zowel in beeld als woord; vrij werk en werk in opdracht. En ook zal ik buitenshuis van me laten horen middels (foto)presentaties, voordrachten en lezingen op het gebied van kunst, literatuur en reizen.
Je kunt me voor meerdere diensten inhuren, zelfs voor schrijfworkshops op locatie.