Laatste nieuws

Gratis aanvullend digitaal fotoboek 

 

met foto’s behorend bij de eerste 24 hoofdstukken uit mijn reisboek ‘SLOW LIVING deel 1, van huis naar camper’. 

Een combinatie van een fysiek en een digitaal boek.

 

Wanneer je het reisboek al hebt aangeschaft, is dit fotoalbum te bekijken als illustratie bij de verhalen.  

Als je het boek nog niet hebt, raak  je wellicht nieuwsgierig naar de verhalen erachter; wil je op ontdekkingstocht door ons eigen Nederland en lezen over de achtergrond van deze mooie plekjes.

 

 

 

Lions Art

En zo staat o.a. mijn werk ineens weer op een verrassende manier in de belangstelling.

Bedankt Friesch Dagblad, bedankt Rudi.

Zoektocht

Mijn 2 x 2 meter grote 'Zoektocht' in de schilderkunst.

Twintig met de hand aan elkaar genaaide schilderijen uit de beginperiode, waarin ik op zoek was naar een eigen stijl en experimenteerde met materialen, vormen en uitvoering.

 

Langlopende expositie Stadssonnetten

bij Ouderenzorg Berchhiem - Prins Bernardstraat 74 - Burgum

 

De serie Stadssonnetten bestaat uit 12 schilderijen (90 x 120) en gaat over interessante Europese steden plus NYC.

Bij elke stad heb ik een sonnet geschreven, gekoppeld aan een van de vier seizoenen.

Bij Ouderenzorg Berchhiem in Burgum hangen voor onbepaalde tijd 9 schilderijen, de laatste uit de serie. Zij zijn te koop tegen elk aannemelijk bod.

 

1. Winter in New York

2. Zomer in Malmö

3. Zomer in Frankfurt

4. Herfst in Londen

5. Lente in Berlijn

6. Herfst in Trondheim

7. Herfst in Florence

8. Lente in Parijs

9. Winter in Venetië

Nu niet alleen mijn eigen reisboek SLOW LIVING gepubliceerd, maar ook een bijdrage geleverd voor de jaarbundel van Poëzie Club Eindhoven.

Nieuw reisboek

Een jaar geleden hebben Rienk en Connie Harkema hun huis met galerie verkocht en verblijven nu (bijna) permanent in hun camper. Ze hebben daarmee bewust gekozen voor een andere manier van leven: Slow Living. Op hun gemak en met een minimum aan spullen trekken ze door Europa. Ze zijn begonnen in Nederland en Duitsland. Doordat Connie als beeldend woordkunstenaar ook werkt vanuit de camper doet dit onderkomen tevens dienst als (schrijf)atelier op wielen.

'Slow Living' is een aaneenrijging van zestig korte verhalen vol avonturen en uitdagingen die het echtpaar is aangegaan. Beschrijvingen van streken, steden en ontmoetingen, weggezet tegen de seizoenen en feesten van het jaar met daarbij de continue aanpassingen van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Het aanvullende plaatsnamenregister maakt dat het boek ook als reisgids is te raadplegen.

 

Te bestellen via: www.bravenewbooks.nl/connieharkema

 

Nieuw vast adres

Behalve dat we veel met de camper onderweg zijn, beschikken we  over een vast woonadres met atelier en kunst- en materiaalopslag in Friesland. Per 6 augustus 2021 zijn wij te vinden op Eesterich 2, 8722 HD Molkwerum.

 

Beëindiging nieuwsbrief

Na 14 jaar elke twee maanden een nieuwsbrief te hebben gepubliceerd is in mei 2021 de mijlpaal van 100 nieuwsbrieven bereikt. De eerste nieuwsbrief verscheen op 1 februari 2007 onder de naam "Bijeen Geharkt". Met de komst van de galerie in 2017 veranderde deze naam in "Kunst in Beweging". In het begin gingen de nieuwsbrieven alleen over journalistieke en redactionele werkzaamheden. Later kwamen daar andere disciplines bij, zoals kunst, boeken, poëzie, reizen, schrijfcursussen, een eigen galerie en het atelier op wielen. Nu reis ik samen met Rienk permanent met een camper door Europa. Dit doe ik als kunstschilder, schrijver en dichter, werkend vanuit mijn 'atelier op wielen'. Kunst in beweging in de meest letterlijke zin! Je kunt ons volgen in de reisblog SLOW LIVING op deze site. 

Het allerlaatste exemplaar vind je hier.

 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

De nieuwste berichtjes vind je op:

Facebook  

LinkedIn  

Twitter   

Instagram   

Online publicaties