harkitecten

Onder het mom van 'Toen ik later groot werd, had ik wel architect willen zijn', ben ik begonnen aan een serie die ik 'Harkitecten' noem.

 

Museum Grou

Op de laatste expositiedag over de Koude Oorlog was de ontvangst bij Museum Bescherming Bevolking in Grou zo vriendelijk dat ik heb besloten dat mijn gedicht daar nog een poosje mag blijven hangen.

 

Het museum is gevestigd in de bunker aan de Burstumerdyk 1 en is elke eerste zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.30 uur

mooie mensen galerij: woordproject 2

Van proza naar poëzie

Tien gedichten in tien verschillende dichtvormen, opgemaakt als krantenpagina.

Inhoudelijk is elk gedicht samengesteld op basis van een interview dat ik had met een persoon die zich op een of andere manier heeft ingezet  voor de medemens. 

Kijk voor meer informatie op: collages

 

Dit project is op afspraak te bekijken in de galerie van Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.

 

schilderij in the picture

En ook deze keer weer een mooie verkoopactie, waarmee ik de aanschaf van kunst toegankelijker wil maken.

 

Dit houdt in: telkens een ander schilderij met maar liefst vijftig procent korting!!!!

 

Momenteel: het Stadssonnet Zomer in Praag voor slechts € 600.

 

Formaat 90 x 120, acrylverf op doek.

journaalcollages: woordproject 1

 

Gedurende de laatste weken heb ik een selectie van de selectie gemaakt; van alle journalistieke artikelen die ik gedurende 25 jaar als zzp’er heb geschreven. Het voelde als een reis door de tijd. Waar maakte men zich druk om tussen 1988 en 2013? Wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Het inspireerde om er iets mee te gaan doen.

 

Door teksten (en foto’s) te gaan uitknippen en te herschikken ontstaan nieuwe verbanden en die breng ik samen in zogenaamde “Journaalcollages” met daarbij telkens een korte samenvatting in de vorm van een haiku.

 

Kijk voor meer informatie op: collages

 

Dit project is op afspraak te bekijken in de galerie van Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.

ander leven

Dinsdag 19 november 2019 waren de opnames voor het TV-programma LEO Extra over de metamorfose van Galerie Kunst in Beweging van galerie te Koudum naar atelier met kunstuitleen te Weidum. Ook het Atelier op Wielen stond in de aandacht. 

Het is een fantastisch interview geworden van maar liefst 17 minuten dankzij Jane Rose Kelly Clarent en Sven van LEO TV Middelse over kunst, gedichten, boeken en vrijheid.

De complete video

 

N.B.

Deze video zegt iets over het streven van hoe we het zouden willen,  maar voorlopig heeft de werkelijkheid onze wens ingehaald en zitten we weer alleen in Koudum. Het voormalige bankgebouw staat nog wel te koop en onze reisplannen zijn nog altijd een dagelijks onderwerp van gesprek.