expositie en boekje

 

Het belooft zaterdag 8 juni een klinkende opening te worden bij Galerie Kunst in Beweging te Koudum.  Zeven kunstenaars/kunstminnaars bestaande uit Petra Dijkstra, Floriske Gerritsma, Ryt Kooistra, Klaske Lont, Gerda Veldman, Helga Zeldenrust en Yvonne Zorn presenteren zich in beeld en woord. Daarnaast laat Theo Stobbe de beschilderde gitaren van Richard van Ekeren tot leven komen. En dan is er ook nog de presentatie van de dichtbundel “de KunstPoëten 2019”, waarvan dominee Wim Beekman het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

 

De expositie is de hele maand juni te bekijken.

Schilderij van de maand voor de halve prijs

Elke maand een ander schilderij van Connie Harkema met maar liefst vijftig procent korting!!!!

In de maand mei: de Elfstedenstad Leeuwarden voor slechts € 150.

Formaat 50 x 50, acrylverf op doek.

KunstPoëten & Gitaren

Sinds kort werk ik aan een nieuw project: “Kunstpoëten”. Dit project is ontstaan uit de schrijfcursus poëzie die ik maandelijks geef. De harde kern, bestaande uit zeven cursisten van wie het merendeel kunstenaar is, gaat zich presenteren zowel in woord als beeld.

 

Dat doen zij middels een boekje en een expositie in juni.

 

Tijdens de opening op zaterdag 8 juni om 16 uur zal bovendien iedere Kunstpoëet het gedicht behorend bij haar eigen expositiekunstwerk voordragen. Op de foto vijf van de Kunstpoëten in druk overleg.

aaneengebreide restanten

Een poos geleden heb ik het plan opgevat om kunst te maken van oude restanten opgeborgen op zolder. De kussens uit de serie “Stadssonnetten”  bestaande uit lapjes stof zijn daar een voorbeeld van.

 

Afgelopen maand heb ik mijn eerste “Aaneengebreid” in zwart-wit af. Oude tekeningen, foto’s en flarden gedichten heb ik geplastificeerd en letterlijk aaneengebreid met resten wol. Kortom een collage in mixed media.

 

Andere restanten betreffen de vijf nieuwe baklijsten van 90 x 120 cm die door mijn voormalige lijstenmaker in een verkeerde maat  zijn afgeleverd en die ik niet mag retourneren. Omdat hier geen standaardformaat schildersdoeken in passen, heb ik houten platen laten zagen. De platen beschilder en beplak ik met vooraf op de computer bewerkte vakantiefoto’s. Door aan de zo ontstane afbeeldingen schilderingen toe te voegen, ontstaat een geheel nieuwe voorstelling. Uiteraard krijgt de lijst een bijpassende kleur.

 

Hieronder "Aaneengebreid 1" en “De groene stad”, geïnspireerd op de Spaanse stad Sevilla.

archief historisch centrum leeuwarden

Op verzoek van het Historisch Centrum Leeuwarden wordt het project "Friesland in Europa" gearchiveerd. Dit in het kader van LF2018.

Het project van Connie Harkema over Leeuwarden Culturele Hoofdstad staat online.

  

Honderd pakjes kunst

in Gallerei nr. 2, de krant van dichterscollectief gal