finissage en workshop levenskracht

Chakra’s en affirmaties staan samen voor levenskracht. Het is daarom dat Carine, Christina en Sietske hun krachten hebben gebundeld. Op zaterdag 31 augustus is er vanaf 14.00 uur ter afsluiting van de augustusexpositie een voor iedereen toegankelijke finissage met aansluitend een besloten workshop waarin dieper op de materie wordt ingegaan. Het schildersduo legt - o.a. aan de hand van eenvoudige yogaoefeningen - uit hoe je gebruik kunt maken van je chakra’s en Carine vertelt  wat positieve affirmaties met de mens doen en hoe je ze in het eigen leven kunt toepassen. Omdat deze workshop ook over kleuren gaat, is het aanbevolen een voorwerp of kledingstuk in de lievelingskleur mee te nemen.

 

Gedurende de expositie zijn de schilderijen en krachtkaarten te koop in de galerie.

  

De finissage is vrij toegankelijk.

Voor deelname aan de gratis workshop vooraf opgeven

Kijk voor meer informatie op gastexposanten 

 

expositie in hotel ara van der valk zwijndrecht

In Hotel ARA van der Valk te Zwijndrecht hangen 40 kunstwerken van beeldend woordkunstenaar Connie Harkema, zowel schilderijen als gedichten. Ze gaan over haar buitenlandse reizen en over Friesland, de provincie waar ze woont en werkt in haar eigen galerie "Kunst in Beweging" te Koudum. Omdat er in haar oeuvre vaak sprake is van een wisselwerking tussen woord en beeld, noemt Connie Harkema (voormalig journalist/redacteur} zich het liefst beeldend woordkunstenaar. "Ik schilder beelden bij mijn woorden en woorden bij mijn schilderijen, zowel in de vorm van een verhaal als van een gedicht. Daarnaast schrijf ik boeken (fictie en non-fictie), geef ik schrijfworkshops en lees ik voor uit eigen werk."

expositie Petra dijkstra

De expositie "DE VERBINDING 100 portretten op de stoel" van Petra Dijkstra is de hele maand juli te bekijken bij Galerie Kunst in Beweging te Koudum.

Kijk voor meer informatie op gastexposanten 

Hieronder een kijkje achter de schermen bij de inrichting.

Zomermarkten

Zoals elke zomer is er in Koudum op zes dinsdagen in juli en augustus markt van 10 tot 17 uur. Uiteraard is Galerie Kunst in Beweging dan ook geopend met telkens een kunstenares die een demonstratie van haar werk geeft.

De agenda ziet er als volgt uit:

 

Op 16 juli en 13 augustus Pytsje Cuperus

 Pytsje Cuperus geeft een demonstratie “Schilderen met wol“. Ze laat zien hoe je met behulp van de droogvilt- of naaldvilttechniek kunt schilderen met gekleurde en gekaarde schapenwol, als een soort aquarel.

Ze laat zich inspireren door de omgeving van het Waddengebied (het kleilandschap, de Wadden- en de Noordzee en de eilanden). Het is de omgeving waar ze is opgegroeid en waar ze, tijdens het wandelen rust vindt. Diezelfde rust c.q. ontspanning ervaart ze ook tijdens het schilderen met wol. Ze ervaart deze techniek dan ook als een vorm van mindfulness.

Op 23 juli Eke Krug

 met om 16.00 uur een besloten lezing

 Eke Krug laat  zien hoe de zogeheten ‘ecoprints’ tot stand komen.

 Vanaf 16.00 uur is er een gratis besloten bijeenkomst, waarin Eke vertelt  over wat haar drijft en hoe haar werk tot stand komt; uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

 Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via connieharkemainfo@gmail.com of 06 87 265 366.

 

Gedurende de hele maand juli zijn er tassen, sieraden, panelen en art-quilts van Eke te bekijken bij Galerie Kunst in Beweging.

 

Kijk voor meer informatie op gastexposanten  

 Op 30 juli Joke Ket

 Vanaf haar jonge jaren heeft Joke Ket veel getekend en geknutseld, zoals spinnen, weven, ontwerpen van wandkleden voor Lanarte, en ontwerpen en maken van kinderkleding.

Ze houdt van reizen (o.a. door Azië, Afrika en Mexico) en schilderen. Geschilderde reisimpressies waren het vervolg.

 Echter het schilderen is voor Joke niet alleen afhankelijk van reizen. Ook Nederland en Friesland in het bijzonder zijn bronnen van inspiratie. Vooral het Wad heeft haar te pakken. Bij Galerie Kunst in Beweging zijn haar Wadvensters permanent te zien en te koop (zie eerder in deze nieuwsbrief). Tijdens de zomermarktdemonstratie laat ze zien hoe deze tot stand komen.

 

Op 20 Puck Jager met mandala's.

 

gedichtenboekje

Zeven kunstenaars/kunstminnaars presenteren zich in woord en beeld in het boekje "De KunstPoëten 2019". Verkrijgbaar in de galerie voor slechts € 7,95.

 

De bijbehorende opening “KunstPoëten & Gitaren" op 8 juni j.l. was een gigantisch succes, mede door de inbreng van gitarist Theo Stobbe en dominee Wim Beekman, die het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst nam.

 

Schilderij van de maand voor de halve prijs

Elke maand een ander schilderij van Connie Harkema met maar liefst vijftig procent korting!!!!

In de maand juni: de Elfstedenstad Sloten voor slechts

€ 150.

Formaat 50 x 50, acrylverf op doek.

aaneengebreide restanten

Een poos geleden heb ik het plan opgevat om kunst te maken van oude restanten opgeborgen op zolder. De kussens uit de serie “Stadssonnetten”  bestaande uit lapjes stof zijn daar een voorbeeld van.

 

Afgelopen maand heb ik mijn eerste “Aaneengebreid” in zwart-wit af. Oude tekeningen, foto’s en flarden gedichten heb ik geplastificeerd en letterlijk aaneengebreid met resten wol. Kortom een collage in mixed media.

 

Andere restanten betreffen de vijf nieuwe baklijsten van 90 x 120 cm die door mijn voormalige lijstenmaker in een verkeerde maat  zijn afgeleverd en die ik niet mag retourneren. Omdat hier geen standaardformaat schildersdoeken in passen, heb ik houten platen laten zagen. De platen beschilder en beplak ik met vooraf op de computer bewerkte vakantiefoto’s. Door aan de zo ontstane afbeeldingen schilderingen toe te voegen, ontstaat een geheel nieuwe voorstelling. Uiteraard krijgt de lijst een bijpassende kleur.

 

Hieronder "Aaneengebreid 1" en “De groene stad”, geïnspireerd op de Spaanse stad Sevilla.

archief historisch centrum leeuwarden

Op verzoek van het Historisch Centrum Leeuwarden wordt het project "Friesland in Europa" gearchiveerd. Dit in het kader van LF2018.

Het project van Connie Harkema over Leeuwarden Culturele Hoofdstad staat online.

  

Honderd pakjes kunst

in Gallerei nr. 2, de krant van dichterscollectief gal