Wassend werk

Een alsmaar groeiend online boek over mijn complete literaire en beeldende werk, d.w.z. de schilderijen, tekeningen, collages, verhaalfragmenten en gedichten die ik in de loop der tijd heb gemaakt.

De titel luidt ''Wassend Werk''. Deze slaat niet alleen op het groeiende aantal pagina's van het boek, maar ook op het feit dat veel van mijn werken een logisch vervolg / een voortborduren zijn op dat wat eraan voorafging.

Omdat ik vaak seriematig te werk ga, heb ik hiermee bij de indeling van het boek in wording rekening gehouden; en ben ik begonnen met de serie Art & Literature.

 

 

harkitecten

Onder het mom van 'Toen ik later groot werd, had ik wel architect willen zijn' ben ik begonnen aan een serie 'Harkitecten'

In de heftige beginperiode van het coronavirus was ik op zoek naar rust. Rust, waardoor ik structuur in de chaos kon scheppen.

Dit gebeurde niet alleen in mijn hoofd, maar ook in de kunst die ik maakte. De Harkitecten zijn daar een mooi voorbeeld van. Nooit eerder heb ik zo ingetogen in lijnen en ritme gewerkt.

 

De vijfde en voorlopig laatste Harkitect is inmiddels klaar en met dit werk is de beweging als vanzelf weer in mijn kunst teruggekomen: Kunst in Beweging.

elfenboekje

Samen met beeldend kunstenaar Ryt Kooistra ben ik een 'elfenboekje' aan het maken

Geen boekje over 'echte' elfjes, maar poëzie geschreven in de dichtvorm elfje, 111 in totaal.

 

110 zijn er spontaan ontstaan door op elkaars elfjes te reageren. Hierdoor ontwikkelde zich een soort 'samenspraak' met als bijzonder resultaat dat je sommige van de elfjes ook als tweetallen van links naar rechts kunt doorlezen.

 

Het 111e elfje hebben we samen geschreven en gaat over ons beiden en hoe we tot dit project zijn gekomen (zie foto (helaas geen mooie foto omdat deze rechtstreeks vanaf het laptopscherm is gefotografeerd)).

 

Het boekje wordt geïllustreerd met eigen foto's, voornamelijk van ons beeldend werk; alles passend bij de verschillende thema's die we hanteren.

 

Sommige kunstwerken moeten nog worden gemaakt, zodat de kunst helemaal op de gedichten zijn afgestemd. Met het realiseren van dit beeldend werk zijn we momenteel bezig, evenals met de vormgeving van het boekje.

 

lampjes

Beschilderde lampenkapjes (doorsnede 12 cm, hoogte 13 cm) 

Voorstelling is gebaseerd op de trulli. Dit zijn kleine schattige kabouterhuisjes in het Italiaanse Alberobello.

terug van weggeweest

Niet meer...en nog steeds wel... (maar het plan blijft)

 

Soms lopen dingen anders dan je had verwacht of dat je zou willen. Met als gevolg dat we ons huisje in Weidum hebben opgezegd en nu nog steeds in het voormalig bankgebouw in Koudum wonen met daarin gevestigd Kunst in Beweging.

 

De atelier/galerie in huiskamersetting kan op afspraak worden bezocht.

Laat je er verrassen door de architectuur van de galerie vol met mijn beeldende kunst en boeken: een huis waar woord en beeld samenkomen.

Bekijk de non-stop diashow "Van inspiratiebron tot eindresultaat, overzicht van alle werken".

En geniet nog tijdelijk van de beelden van Freeke Klerekoper.

 

Graag van te voren een afspraak maken, zodat ik alle tijd voor je heb.

 

Of maak van je bezoek een groepsuitje (6 - 10 personen)

met voordrachten van verhalen en gedichten,

een schrijfworkshop of

een reispresentatie.

 

Een combinatie van dit alles is ook mogelijk. Dan zorg ik voor een knus koffie-, wijn- of lunchmoment voor tussendoor.

 

Museum Grou

Op de laatste expositiedag over de Koude Oorlog was de ontvangst bij Museum Bescherming Bevolking in Grou zo vriendelijk dat ik heb besloten dat mijn gedicht daar nog een poosje mag blijven hangen.

 

Het museum is gevestigd in de bunker aan de Burstumerdyk 1 en is elke eerste zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.30 uur