biografieën

Ik ben altijd geïnteresseerd in iemands leven en al helemaal als diegene dit via een biografie naar buiten wil brengen en dat zelf niet kan. 

Onderstaande levensbeschrijvingen heb ik dan ook met veel plezier geschreven.

 

Loop je nu zelf met het idee rond om jouw leven met de buitenwereld te delen, dan hoor ik dat graag, zodat we daarover samen van gedachten kunnen wisselen.

Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

 

biografie over een zakenvrouw

'Mayonaise & Champagne' is een gezellig en vrolijke biografie over Ada Jue. Het vertelt het levensverhaal van een succesvolle zakenvrouw achter een bloeiende onderneming.

Het is tevens het succesverhaal van Schoonheidsinstituut Xenia, met een kijkje achter de schermen.

Als allround schoonheidsspecialiste en internationaal trainster behoort Ada tot de top in haar vak. Familieleden, vrienden, kennissen en cliënten roemen haar om haar open geest en luisterend oor, haar grote dosis doorzettingsvermogen, optimisme en creativiteit.

De ontwikkeling van een onzeker meisje naar de zelfbewuste vrouw is niet alleen ontroerend om te lezen, maar dwingt bovenal respect af. Datzelfde geldt voor de tomeloze energie en ijver, waarmee Ada elke tegenslag te lijf gaat.

Een inspirerende aanrader voor iedereen die op latere leeftijd zijn of haar leven een succesvolle wending wil geven.

 

biografie over een kunstenaar

'Vingers als kwasten' is een biografie, waarbij de schilderijen net zoveel over Marc C. Slootjes zeggen als de verhalen die hijzelf en anderen over hem vertellen. Marc is kunstschilder en dichter in hart en nieren. Hij gaat voor de volle honderd procent voor zijn artistieke uitingen, vaak met een onderliggende boodschap. Puur, zonder tussenkomst van attributen zoals penselen. De verf gaat rechtstreeks uit de tube op het doek. Met zijn vingers smeert hij de substantie uit; zijn omgeving vergetend. Zijn schilderstijl is een ware touch-and-die-painting . touch voor het zichtbaar maken van zijn dromen en die voor de leegte die hij voelt als een kunstwerk af is. Omdat het schilderij niet alleen in zijn hoofd zit maar hijzelf ook in het schilderij, bestaat dit boek voor het grootste deel uit foto's van zijn omvangrijke oeuvre dat hij in de afgelopen twintig jaar heeft opgebouwd.