Achtergrondinformatie

Ik ben begonnen als journalist en redacteur, en tekende en schilderde als hobby.

Later zijn deze twee disciplines bij elkaar gekomen en sindsdien werk ik als professioneel beeldend woordkunstenaar.

 

In die hoedanigheid geef ik workshops en presentaties.

Journalistiek, columns en informatieboekjes

Journalistiek gezien lag de nadruk op business-to-business en onderwijs. Ik schreef teksten en maakte foto's voor jaarboeken, nieuwsbrieven, jubileumfolders, advertorials, reportages, vaktijdschriften, luisterboeken, recensies, beleidsartikelen, relatiemagazines, informatiekranten,  en voor regionale kranten en huis-aan-huisbladen.

Ik was correspondent bij de Goudsche Courant en zat in de kernredactie van Neerlandia, een Nederlands-Vlaams tijdschrift voor taal, cultuur en maatschappij. Voor al deze uitgaves heb ik 25 jaar lang bekende en minder bekende mensen geïnterviewd.

 

Voor een van de Goudse h.a.h.-bladen schreef ik een tijdlang een wekelijkse column, "Harkefietjes" geheten, die later opnieuw werden gepubliceerd in de Balkster Courant. Naar aanleiding van deze columns verscheen de gelijknamige korte verhalenbundel "Harkefietjes".

 

Daarnaast schreef ik informatieve boekjes voor leerlingen van groep 8 in het lager onderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. "Spijkerbroeken/jeans" werd als speciale leestip uitgelicht voor Mulitple M: een modeshow, tentoonstelling en presentatie van modeboeken ineen.

 

Tot slot heb ik veel teksten gemaakt voor internet, voor zakelijke sites maar ook beschrijvingen van steden en stadlooproutes voor een reiswebsite, en was ik politiek notulist voor de gemeente Dordrecht. 

 

Manuscriptbeoordeling, PR-werkzaamheden en  roman

Hoewel ik voor een aantal particulieren, stichtingen en uitgeverijen manuscripten heb beoordeeld, was Uitgeverij Ellessy voor mij toch verreweg de belangrijkste klant.

Maar liefst twaalf jaar heb ik voor deze uitgever manuscripten geredigeerd van Nederlandstalige kinderboek- en thrillerschrijvers, waarvan het merendeel geschreven door Gerard Nanne, Herman Vemde (Schaduwprijs-winnaar) en Jacob Vis (Diamanten Kogel-winnaar).

 

De drie laatste jaren verzorgde ik ook de PR voor Uitgeverij Ellessy en heb ik haar nieuwsbrief opgezet.

In 2013 kwam er mijn eigen roman "Boerenbedrog" uit. Een spannende liefdesroman, gebaseerd op het populaire tv-programma "Boer zoekt vrouw".

De lancering vond plaats in NH BooART Gallery Schiphol, waar op dat moment mijn beeldend werk, verdeeld over twee exposities, werd tentoongesteld.

“Boerenbedrog” werd enige tijd later in Grote Letter uitgegeven.

 

REVIEWS BOERENBEDROG  4 sterren

 

De schrijfstijl is erg prettig. Een heerlijk boek voor een paar uurtjes leesplezier!

 

Dit boek bevat alles waar ik van houd. Spanning, humor en een vlotte schrijfstijl.

 

Connie heeft de karakters goed uitgewerkt en allemaal geven ze kleur aan het verhaal ieder op een eigen manier. Boerenbedrog is gedetailleerd en vlot geschreven met een aantal spannende wendingen erin.

 

De schrijfster heeft een vlotte, goed leesbare schrijfstijl. Door de wisselingen in tijd en persoon is het af en toe even goed opletten op de volgorde van de gebeurtenissen, maar verwarring geeft dit niet. Het geeft het boek “jeu”. Saai is het boek sowieso niet te noemen, er gebeurt van alles op verschillende niveaus. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt. Door flashbacks naar hun verleden worden hun gedachten en  handelen beter te begrijpen.

 

Het boek begint pakkend vanaf de eerste pagina en sleept je in een rap tempo mee naar intriges, complotten en bedrog. Connie heeft een spannende thriller gemaakt die zijn weerga niet kent. Een pageturner. Elk karakter grijpt je.

 

Het verhaal begint heel erg krachtig, met een openingszin die me in alle eerlijkheid best wel deed grinniken vanwege de zwarte humor. De personages zijn geweldig beschreven en deden me zelfs af en toe denken aan mijn eigen familie.

 

Een leesfragment en interview zijn opgenomen op The Sword.nl