Petra Dijkstra 29 juni t/m 31 juli expositie en boeken

Petra Dijkstra is organisator van kunstmanifestaties en creatief in allerlei vormen: fotografie, wasschilderingen, schrijven van korte verhaaltjes, gedichten en haiku’s etc. Zelf noemt zij al die verschillende activiteitenSpinselkunst’.

  

In de maand juli exposeert ze bij Galerie Kunst in Beweging met 100 portretten onder de naam: ‘De Verbinding, 100 portretten op de Stoel’. 

 

Een project dat begon op Vlieland, waar kunstenaar Ger Lamerus een stoel beschilderde en ergens in de natuur plaatste. In juni 2018 ontdekte Petra deze stoel en ‘ontvoerde’ hem naar de wal. Daar beleefde ze er een aantal leuke avonturen mee.

 

Al deze belevenissen mét foto’s heeft Petra gebundeld, wat resulteerde in een alleraardigst boekje met de veelzeggende titel ‘De stoel’. In dit boekje staan 20 geportretteerden en de rest draait om de stoel in allerlei situaties, soms met een verhaaltje.

 

Daarna ging ze verder, groter. In totaal maakte ze maar liefst 100 portretten op de stoel van mensen die ergens een raakvlak met elkaar hebben, vandaar de naam ‘De Verbinding’. Ze schreef er twee verhaaltjes bij. Dit resulteerde eveneens in een boek dat dezelfde titel kreeg als de expositie, namelijk De Verbinding, 100 portretten op de Stoel’.

eke krug 2 t/m 31 juli textiel mixed media

 

Eke Krug werkt sinds jaren met textiel en mixed media.

 

Intuïtief werken met textiel, verschillende verftechnieken, combinaties met andere materialen, zoals papier, leer en wol, oude  textiel een nieuw leven geven: dat is de basis voor haar werk. Ze creëert nieuwe lappen door middel van experiment en manipulatie en verwerkt die vervolgens tot tassen, sieraden en art-quilts.

 

Als lid van de art-quilt groep Fifteen by Fifteen, is Eke internationaal actief. De Fifteen by Fifteen is een groep van vijftien vrouwen, uit verschillende landen en werelddelen, die, elk op eigen wijze, iedere twee maanden een art-quilt van 15 bij 15 inch maken naar aanleiding van een thema.

 

Speciaal voor de expositie bij Galerie Kunst in Beweging heeft  ze witte lappen geprint  met plantmateriaal, blad en bloemen, en plantaardige verfstoffen (ecoprints). Vervolgens heeft ze deze verwerkt tot vooral abstract panelen in verschillende maten.

Daarnaast heeft ze zijden en wollen stoffen gekleurd en verwerkt tot sjaals. 

 

Demonstratie en lezing

Op dinsdag 23 juli tijdens de zomermarkt, laat ze vanaf 10 uur zien hoe de zogeheten ‘ecoprints’ tot stand komen. 

Vanaf 16.00 uur is er een gratis besloten bijeenkomst, waarin Eke vertelt over wat haar drijft en hoe haar werk tot stand komt; uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

 Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via connieharkemainfo@gmail.com of 06 87 265 366.

 

Sieraden textiel mixed media

Klik op de foto's voor materialen en prijzen

Website: ekeskleurdesign.blogspot.nl

 

Tineke szarzynski tot onbepaalde tijd

Na haar beeldhouwopleiding bij het Beeldhouwcentrum in Koudum (2010-2012) heeft Tineke Szarzynski geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal; daarnaast van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen.

Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde zich een situatie waarin ze zich liet en nog altijd laat leiden door de materialen in de vorm zoals ze deze tegenkomt. Dat kunnen natuurlijke materialen zijn, maar ook spullen die ze vindt in kringloopwinkels en sloperijen. Door deze manier van werken versterkt ze zowel de vorm als de materialen.

 

De laatste tijd maakt ze kleinere werken. Zo is nu o.a. in de ban van nietjes, waar ze echt van 'geniet'. Een prachtige uitdaging, waarmee ze zeker nog een tijdje verdergaat.

 

Website: www.tinekeszarzynski.nl

 

Dorothy bastreri 20 juli t/m 31 augustus schilderijen

Dorothy Bastreri is een Engelse kunstenares  met een eervolle graad in beeldende kunst en ook vele jaren onderwijservaring. Haar huis en atelier staan in de buurt van Cambridge. Daarnaast heeft ze een boot in Warns (Friesland), waar ze een paar maanden per jaar woont en schildert.

 

Haar schilderijen gaan over kleur, licht en vorm. Ze is geïnspireerd door de natuur en boten en haar frequente reizen door zowel Zuid-Amerika als Nederland, waar vooral de Friese waterlandschappen haar aantrekken. 

Ze werkt voornamelijk in acryl, maar maakt ook kleinschalige experimentele abstracte composities en vluchtige schetsen in aquarel, inkt, collage en mixed media.

Website: www.dorothybastreri.co.uk

  

Joke ket

Wadvensters "Uit het vuur der aarde"

25 x 25 cm, schilderijen mixed media

€ 39 per stuk inclusief witte lijst

Website: www.schildereizen.com

 

 

Beeld (speksteen)      € 275

expositie en workshop levenskracht 1 t/m 31 augustus

 

Het schildersduo Sietske Harkema (28) en Christina Völker (30) hebben uitgevonden dat ze elkaar goed aanvullen en inspireren. Sinds twee jaar zijn zij bezig met gezamenlijke creaties. Met de zeven schilderijen over de chakra’s voeren ze de toeschouwer mee door een psychedelische fantasiewereld; een kleine maar veelzijdige reis. Een reis tot bewustwording van het mentale en fysieke aspect in onszelf. 

 

 

Onlangs kwamen Christina en Sietske in aanraking met grafisch kunstenaar Carine Braakenburg van Backum (48). Zij  ontdekte het effect van positieve affirmaties en ging deze steeds meer in haar dagelijkse leven integreren.

 

“Mijn leven werd er makkelijker, mooier en bewuster door”, vertelt Carine. ”Dat was iets wat ik graag aan anderen wilde doorgeven en zo ontstond het idee voor een kunstzinnig vormgegeven kaartenset met positieve affirmaties. Ik noem ze ‘Krachtkaarten Met Caracter’. Ze staan voor gedachtekracht. Gedachten zijn sterk; die moet je goed gebruiken. Immers: wat je over jezelf denkt, wordt jouw waarheid. Kortom: positieve affirmaties zijn een krachtig hulpmiddel om je meer bewust te worden van jouw wensen en mogelijkheden.”

 

Finissage met gratis workshop

 

Chakra’s en affirmaties staan samen voor levenskracht. Het is daarom dat Carine, Christina en Sietske hun krachten hebben gebundeld. Op zaterdag 31 augustus is er vanaf 14.00 uur een voor iedereen toegankelijke finissage met aansluitend een besloten workshop waarin dieper op de materie wordt ingegaan. Het schildersduo legt - o.a. aan de hand van eenvoudige yogaoefeningen - uit hoe je gebruik kunt maken van je chakra’s en Carine vertelt  wat positieve affirmaties met de mens doen en hoe je ze in het eigen leven kunt toepassen. Omdat deze workshop ook over kleuren gaat, is het aanbevolen een voorwerp of kledingstuk in de lievelingskleur mee te nemen.

 

Gedurende de expositie zijn de schilderijen en krachtkaarten te koop in de galerie.

 

De finissage is vrij toegankelijk.

Voor deelname aan de gratis workshop vooraf opgeven

 

richard van ekeren

Richard heeft in de zomer van 2019 een expositie bij Galerie Kunst in Beweging gehad met vooral veel gitaren die hij zelf beschildert en bewerkt.

Ook dit varken, Tribal Pig, was van de partij.  Omdat hij zo ontzettend leuk is, hebben wij samen besloten dat het varken nog even mag blijven.

Het is 50 cm lang en 30 cm hoog en aan beide zijden beschilderd: de ene kant rood, de andere kant blauw. Verkoopprijs: € 499.

 

wim zorn

Wim Zorn  (aparte pagina)

verwacht

2020 

 

20 juli t/m 29 augustus

Trudy Dales (geveltoeristen en andere beeldjes)

Website: www.mooikunstig.nl

Gemma Smit (schilderijen)

Website: www.artgem.nl