journaalcollages: woordproject 1

Een selectie van alle journalistieke artikelen die ik gedurende 25 jaar als zzp’er heb geschreven. Het voelde als een reis door de tijd. Waar maakte men zich druk om tussen 1988 en 2013? Wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Het inspireerde om er iets mee te gaan doen.

 

Door teksten (en foto’s) te gaan uitknippen en te herschikken ontstaan nieuwe verbanden die ik heb samengebracht in zogenaamde “Journaalcollages” met daarbij telkens een korte samenvatting in de vorm van een haiku.

 

De Journaalcollages worden onderdeel van een boek met daarin een overzicht van al mijn werk: afbeeldingen van schilderijen, tekeningen en collages. Dit alles gekoppeld aan mijn gedichten.

Mooie Mensen Galerij: woordproject 2

Van proza naar poëzie

 

In 2017 heb ik voor Paradepaadje de Mooie Mensen Galerij gemaakt.

Tien gedichten in tien verschillende dichtvormen, opgemaakt als krantenpagina.

 

Inhoudelijk is elk gedicht samengesteld op basis van een interview dat ik had met een persoon die zich op een of andere manier heeft ingezet  voor de medemens. 

 

De uitdaging qua vorm zit ‘m in het feit dat ik al droedelend in iedere regel een woord uit de oorspronkelijke tekst heb gebruikt en die in het gedicht heb verwerkt.

 

 

Met de kleine vierkantjes laat ik zien hoe deze droedels en gedichten tot stand zijn gekomen.

 

fotocollages

Mixed media collages:

reisimpressies bestaande uit foto's gecombineerd met schilderwerk, waarmee ik aandacht vraag voor de prachtige reizen die ik samen met mijn man maak.