KunstPoëten

“KunstPoëten” is een project ontstaan uit de schrijfcursus poëzie, die beeldend woordkunstenaar Connie Harkema geeft in haar galerie Kunst in Beweging te Koudum. 
Zeven cursisten, van wie het merendeel kunstenaar is, presenteren zich op verschillende manieren in woord en beeld middels een expositie en een geïllustreerde gedichtenbundel.

friesland in europa

 

In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 70 schilderijen en gedichten gemaakt.

Zij waren het hele jaar in verschillende samenstellingen en op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa", onder andere in haar eigen galerie "Kunst in Beweging" te Koudum.

 

De tentoonstelling gaat om de positie die Friesland binnen Europa inneemt, met de nadruk op 'iepen mienskip': de gemeenschapszin. Het gaat om het samen doen, het overkoepelend thema van 2018.

 

Maar je kunt pas bruggen bouwen wanneer je je openstelt voor anderen en zelf open bent over wat je doet en laat zien waarvoor je staat.

Met dit doel heeft Connie schilderijen en gedichten gemaakt zowel over een aantal Europese steden als over Friesland en zijn bewoners. Sommige werken roepen op tot verdraagzaamheid en verbinding.

 

Als aanvulling op de expositie is er een dun boekje, bedoeld als samenvatting.

 

Op verzoek van het Historisch Centrum Leeuwarden is het project "Friesland in Europa" gearchiveerd. 

Het project van Connie Harkema over Leeuwarden Culturele Hoofdstad staat ook online.